Liike- ja toimitilavalaistus / Myymälävalaistus

Liike- ja toimitilavalaistus

Toimivan myymälävalaistuksen rakentaminen alkaa aina valaistussuunnitelman laatimisella. Valaistussuunnittelussa on otettava huomioon brändimaailma, jota kyseessä oleva myymälä tai myymäläketju edustaa. Valaistuksen on tuettava brändin asettamia vaatimuksia. Muita suunnittelua ohjaavia tekijöitä ovat käytännöllisyys ja energiatehokkuus. Led teknologian nopea kehitys mahdollistaa esimerkiksi eri värien korostamisen tarpeen mukaan. Mallistosta löytyy riittävästi laadukkaita vaihtoehtoja ostoympäristöjen valaistusratkaisuihin. Onnistuneella valaistussuunnitelmalla varmistetaan myös toteutuminen kustannustehokkaalla tavalla. Samalla varmistetaan onnistunut asiakaskokemus ja kasvatetaan myyntiä. Laadukkaisiin valaisimiin sijoittaminen on investointi tulevaisuuteen sillä laatuvalaisimien taloudellinen elinikä on huomattavasti halpatuotteita pidempi. Lisäksi laadukkaat valaisimet vaativat paljon vähemmän huoltoa ja ylläpitoa elinkaarensa aikana.

Kun valitaan ostoympäristöön valaisimia, on otettava huomioon valaisinten tehtävä
ja haluttu vaikutus. Valaisimien suuntaaminen ja huolto eivät saa viedä liikaa aikaa myymälän henkilökunnalta. Nykyteknologia mahdollistaakin jo älykkäät
valaistusjärjestelmät, joita hallinnoidaan paikallisesti esimerkiksi älylaitteilla. Toimiva ja hyvin suunniteltu valaistusjärjestelmä edistää energiatehokkuutta ja
mahdollistaa erilaisen myymälänäkyvyyden esimerkiksi yö- ja päiväaikaan.

Myymälävalaistus

Toimitiloissa voidaan käyttää samoja teknisiä ratkaisuja kuin myymälöissä. Osaavalla valaistusuunnitelulla voidaan vahvistaa yrityksen brändin rakentamista ja edistää työviihtyvyyttä puhumattakaan työterveydellisistä seikoista. Yrityksen imago rakentuu osaltaan toimitilojen perusteella. Valaistuksen avulla yrityksen toimitiloissa on mahdollista luoda haluttu ilme tukemaan brändin rakentamista. Esimerkiksi Arkos lightin, Rovasin, Light-Pointin ja Atelier Sedapin tuotteilla voidaan luoda persoonallisia ratkaisuja toimitilojen valaistukseen. Tyylikkäiden sisustusvalaisimien avulla luot erilaisia tunnelmia sisustukseen. Näin varmistetaan asiakaskohtaamisen ainutlaatuisuus.

Laatuvalon valaistussuunnittelu pohjautuu laajaan materiaalien, valaistuskäytäntöjen, tyylilajien sekä rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvien prosessien tuntemukseen.

Biofiilinen suunnittelu

Biofiilinen suunnittelu on ratkaisu, jolla saavutetaan aivan uudentyyppisiä viihtyvyys ja terveystekijöitä. Suunnittelussa sovelletaan luonnollisia materiaaleja ja eläviä rakenteita kuten kasveja yhdistettyinä valaistusraktaisuihin. Päämääränä luonnonläheinen tila ja tunnelma. Ota yhteyttä ja kysy lisää mitä olemme jo suunnitelleet ja mitä meillä on suunnittelupöydällä!

Valaistus konseptointi

Valaistuskonseptointi on merkittävä kokonaisuus brändin identifikaation rakentamisessa. Valaistuksen merkitystä ei tässäkään yhteydessä ei kannata väheksyä.

| Liike- ja toimitilojen valaistus

Kun brändille luodaan brändikäsikirjaa tai muuta identifikaation ohjeistusta, on
siihen järkevää sisällyttää osio, jossa käsitellään yksityiskohtaisesti valaistuksen
tavoitteet, välineet ja käytön ohjeistus.

Säästöä ja tehokkutta valaistuksen konseptoinnilla

Kun valaistukseen liittyvät asiat suunnitelaan ja dokumentoidaan on helpompi käydä esimerkiksi neuvotteluja liiketiloista, kun myös valaistuksen vaatimukset ovat selvillä. Tässä on myös usein mahdollisuus suuriin säästöihin, kun liiketilan hintaan voidaan sisällyttää myös valaistukseen liittyvät tarpeet. Tiedetään myös etukäteen uusien liikepaikkojen kustannukset kun kustannuslaskelmat on jo tehty pääosin, tarvii vain tarkentaa kyseiseen kohteeseen.
Kaupallisesti on helpompi päästä tavoitteisiin kun valaistus on jo etukäteen pääosin suunniteltu. Myös rakentamisen aikataulu nopeutuu, kun ei tarvitse enää miettiä uudelleen yksityiskohtia valaistuksen osalta. Kustannussäästöjä saadaan myös, kun hankinnat on etukäteen kilpailutettu ja keskustelut määräalennuksista on jo valmiiksi käyty.

Erotu etäälle

Laatuvalo on toteuttanut useille brändeille konseptikäsikirjoihin valaistuksen osioita, toimialoina mm. autokaupat, naisten muotikaupat, kodintarvikeketjut ja tekstiiliala. Kun tarvitsette apua brändiinne liittyvässä valaistuksessa, ottakaa yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

LIIKE- JA TOIMITILOJEN VALAISTUS - ESIMERKKEJÄ

Toimitilat joiden valaistuksen suunnitellut ammattilainen
Kauppakeskus Liilan kattavalaistus
Kauppakeskuksen kattovalaistuksen suunnittelu
Toimitilojen tunnelmavalaistus

Valaisinvalmistajat

Kunkin valaisinvalmistajan esittelyn ohesta löydät valmistajan tuotekuvastot.