Group

Kodin valaistus

Kodin valaistuksen merkitys on mittaamaton. Valaistuksen täytyy tukea monenlaisia tarpeita lasten leikeistä, tunnelmallisista illoista, siivouksesta, rentoutumisesta ja moniin muihin toimintoihin.
Valaistuksella on suuri merkitys kodin tunnelmassa. Tämän päivän vaatimuksiin ei enää riitä, että huoneessa on keskellä kattoa yksi valopiste, jota ohjataan päälle ja pois. Valaistuksen tulee mukautua eri tilanteisiin ja tunnelmiin. Voidaankin sanoa, että hyvä valaistussuunnittelija ei suunnittele kotiin vain valoa, vaan eri tunnelmia asiakkaan tarpeisiin. Valaistussuunnittelija löytää näihin tarpeisiin oikeat ratkaisut, tekniikat ja tuotteet, joissa laatu, tyyli ja soveltuvuus ovat hintaa tärkeämpiä kriteerejä.
Hyvä valaistussuunnitelma aloitetaan tarvekartoituksella. Jokainen talo ja jokainen asiakas on erilainen, joten suunnittelun kannalta on tärkeää tuntea asiakkaan tarpeet ja toiveet. Suosittelemmekin, että valaistussuunnittelija otetaan rakennusprojektiin mukaan jo alkuvaiheessa, ennen sähkösuunnitelman tekoa.
Kodin valaistukseen täytyy myös panostaa huolella. Hyvä valaistussuunnittelija osaa katsoa tarpeet, löytää niihin ratkaisut ja valaisimet ja tarvikkeet. Valaisimien valinnassa laatu, tyyli ja sopivuus on hintaa tärkeämpiä kriteerejä.
empty office at night P3R9Q6S

Kodin valaisimet -
valaisinkuvastot

Alle on listattu valaisinkuvastoja, joista
löytyy koteihin hyvin soveltuvia
valaisimia.

Valaistuksesta tarkemmin tilakohtaisesti