|

Saunan valaistus

Kylpyhuone ja sauna ovat tiloja, joissa peseytymisen lisäksi myös rentoudutaan. Valaistuksen tulisikin näissä tiloissa olla rauhallinen ja maltillinen, turvallisuutta unohtamatta.
Kylpyhuoneen valaistukseen soveltuvat hyvin kosteaan tilaan tarkoitetut, uppoasennettavat spottivalaisimet. Spottivalaisin voi olla joko perinteinen, neliskanttinen tai pyöreä valaisin tai hieman erikoisempi, esimerkiksi spottivalaisin kristallilasilla. Riippuen kylpyhuoneen koosta, rakennustavasta ja käytöstä, voidaan sinne suunnitella myös jokin epäsuora valaistustapa. Saunan valaistuksessa toimiva ratkaisu on käyttää valokuituja, jotka sijoitetaan nurkkiin sekä kiukaan päälle. Näin valon määrä pysyy maltillisena ja tila hahmotetaan, turvallisuutta unohtamatta. Saunaan voidaan sijoittaa myös erillinen siivousvalo, jota käytetään tarvittaessa.
Saunassa käytettävien valonlähteiden tulee kestää kuumuutta. Perinteiset halogeenilamput soveltuvat saunaan ja nykyisin on paljon myös saunaan soveltuvia ledejä. Pesuhuoneen valaistuksen olisi hyvä olla säädettävissä, jotta saadaan luotua eri tunnelmia.
– pesuhuoneen valaistus (esim. kostean tilan upotettava spottivalaisin)
– saunan valaistus (esim. valokuitu)
– epäsuora valaistus
– saunan siivousvalo

Valaisinvalikoima