Lighting design

Onnistunut lighting design tekee kaikesta helpompaa

Lighting design on tärkeä osa uudisrakentamista tai remontointia. Paras valaistusratkaisu vaikuttaa positiivisesti kiinteistön viihtyvyyteen ja parhaimmillaan lighting design myös nostaa kiinteistön arvoa. Siksi valaistussuunnitelma kannattaa tilata alan ammattilaiselta.

Laatuvalo tarjoaa kokonaisuuden huomioivaa lighting design. Vanha sanonta ”Hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty”, pitää kutinsa myös valaistusratkaisuissa. Hyvä lighting design säästää ylimääräisiltä kustannuksilta, teit sitten remonttia tai rakensit täysin uutta kohdetta.

Olemme vuodesta 1994 asti ratkaisseet monenlaisia kohteita ja saaneet aina hyvän lopputuloksen. Ota yhteyttä osaavaan tiimiimme, niin suunnitellaan yhdessä paras valaistus haluamaasi kohteeseen! 

Valaistus Ainola

High-quality lighting design is a joint game

Valaistussuunnittelijamme sovittaa yhteen kunkin kohteen yksilölliset esteettiset, visuaaliset, sisustukselliset, taloudelliset ja tekniset tekijät. Onnistunut valaistussuunnitelma syntyy usein yhteistyönä asiakkaan, arkkitehtien, sisustajien ja urakoitsijoiden kanssa.

On tärkeää, että yhteistyö toimii joka suuntaan, sillä valaistus vaikuttaa sähkösuunnitteluun ja toisinpäin. Lighting design on osa kokonaisuutta, joten kaikkien rakentamiseen ja suunnitteluun osallistuvien mielipiteet kannattaa ottaa huomioon.

Valaistussuunnittelu koteihin ja julkisiin tiloihin

How is the lighting plan made?

Laatuvalo on tunnettu huolellisesta lighting design. Remontoitavissa kohteissa käymme aina paikan päällä tutustumassa ennen valaistussuunnitelman tekoa. Valaistusuunnittelijamme toteuttavat uudiskohteiden valaistuksen yhteistyössä arkkitehdin kanssa, jotta talon eri ominaisuudet ja valaistus olisivat harmoniassa keskenään.

Kohteen lisäksi valaistussuunnitteluun vaikuttavat asiakkaan mieltymykset sekä tarpeet. Toiset asiakkaat haluavat minimalistisen valaistuksen, toiset taas haluavat mahdollisimman yksityiskohtaiset valaisimet taloonsa. Jokaisella asiakkaalla on omat mieltymyksensä, ja erilaisia valaistuksia on yhtä paljon kuin asiakkaita.

Valaistussuunnittelussa tärkeintä on kuitenkin aina valo ja sen laatu. Onnistunut valaistussuunnitelma ottaa huomioon kaikki tilan käyttötarkoitukset sekä tilaa käyttävien henkilöiden tarpeet. Laatuvalon valaistussuunnittelijat ovat kokeneita, joten pystymme tekemään valaistussuunnitelman haastavaankin kohteeseen.

Benefits of lighting design 

Valaistussuunnittelusta on todella paljon hyötyjä, jotka tekevät rakentamisesta helpompaa, nopeampaa ja kustannustehokkaampaa. Valaistusuunnittelu kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, sillä valaistussuunnitelman muuttaminen voi olla hankalaa jälkikäteen. Perusteellisella suunnittelulla säästetään aikaa ja rahaa. 

valaistussuunnittelu

Hyvä ja toimiva valaistus on monien tekijöiden ja valintojen summa. Suunnittelu alkaa suunnittelun valmisteluun liittyvillä tehtävillä ja suunnittelun käynnistykseen liittyvillä tehtävillä. Tämän jälkeen käynnistetään varsinainen lighting design, jonka tuotos on ehdotussuunnitelma, yleissuunnitelma ja toteutussuunnitelma. 

Lisäksi valaistussuunnittelijan tehtäviin voi erillisestä sopimuksesta tai hankkeen tarpeesta liittyä esimerkiksi rakennuslupatehtäviä, rakentamisen valmisteluun liittyviä tehtäviä, valaistussuunnittelijan asiantuntijatehtäviä, vastaanoton ja käyttöönoton asiantuntijatehtäviä sekä takuuajan tehtäviä.

Hyvä valaistusuunnitelma 

  • Takes into account the quality and quantity of light 
  • Pay attention to the visual appearance of the lamps 
  • Saves time and money during the construction phase 
  • Clarifies the division of labor in construction projects 
  • Makes it possible to produce the order-delivery process cost-effectively 
  • Ensures a high-quality end result 

 

Contact a professional lighting designer 

Kun tarvitset ammattitaitoista valaistussuunnittelijaa, niin ole yhteydessä Laatuvalon ammattilaisiin! Teemme erilaiset valaistussuunnitelmat haastaviinkin kohteisiin täsmällisesti ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Teemme lighting design valon laatu edellä, koska haluamme luoda mahdollisimman laadukkaan valaistuksen kotiin, työpaikalle and julkisiin tiloihin

Laadukas lighting design säästää rahaa ja aikaa. Lisäksi hyvin suunniteltu valaistus tekee tilasta viihtyisämmän. Ota siis yhteyttä Laatuvalon ammattilaisiin, niin luodaan sinulle paras mahdollinen valaistussuunnitelma

Valaistussuunnittelu Länsiautolle

Commercial and office lighting / Store lighting

Myymälä- ja toimistotilasuunnittelu mielletään usein kuuluvaksi toimitilan yleiseen rakentamisprosessiin. Tämän vuoksi kokonaisnäkemys myymälä- ja toimistotiloista osana brändiä on usen puutteellinen. Myös työtehokkuus ja viihtyvyys ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Brändäys on tuomassa uudet haasteet liike- ja toimitilojen tila- , sisustus- ja valaistussuunnitteluun. Myös uudet tekniikat asettavat runsaasti kysymyksiä, mikä on oikea valolähde mihinkin tarpeeseen, miten paljon painoa energiatehokkuuteen ja visuaalisuutta unohtamatta. Näihin kaikkiin kysymyksiin etsimme vastaukset juuri yrityksenne tarpeiden mukaan.

Outdoor lighting

Exterior lighting consists of building facade lighting, terrace and balcony lighting, walkway and yard lighting, living area lighting and garden lighting. Different needs in the yard areas should also be taken into account. Energy efficiency and long service intervals are also things to consider when lighting your yard.

Pihan valaistussuunnittelu
Kodin tunnelmavalaistuksen suunnittelu

Home lighting

The importance of home lighting is immeasurable. Lighting needs to support a wide range of needs for children’s play, atmospheric evenings, cleaning, relaxation and many other activities. A home is a place where people need to be able to calm down and relax. The role of lighting in this task is the single most important factor. When lighting a home, you should pay a lot of attention to visuality, and we are not just talking about lighting, but about light and the effect of light on architecture.

Lighting manufacturers

In addition to the presentation of each luminaire manufacturer, you will find the manufacturer's Product Catalogs.

Leave a request for quotation