Group

Makuuhuoneen valaistus

Makuuhuone

Parhaimmillaan makuuhuone on pyhitetty levolle, unelle ja rauhoittumiselle. Usein makuuhuoneessa on kuitenkin myös tv, vaatesäilytys, työpiste tai meikkauspöytä. Makuuhuoneen tunnelma pyritään saamaan rauhalliseksi valaistuksen ja sisustuksen avulla, kuitenkin unohtamatta tarvittavaa valoa sieltä, missä sitä tarvitaan.
Makuuhuoneen valaistukseen sopii erittäin hyvin epäsuora valaistus, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi seinävalaisimilla tai seinään asennettavalla kipsilistalla. Erillistä kattovalopistettä ei välttämättä tarvita. Työpiste kannattaa valaista siirrettävällä pöytävalaisimella, joka tulee valita työpisteen käyttötarkoituksen mukaan; ompelutyö ja tietokonetyö vaativat erilaiset valaistukset. Meikkauspöydälle tulee saada laadukasta valoa siten, että kasvoille ei muodostu varjoja. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi valaistulla peilillä tai seinävalaisimilla. Vaatekaappeja voidaan myös valaista käyttämällä esimerkiksi suunnattavia spottivalaisimia.
Makuuhuoneen mahdollisen työpisteellä sekä meikkauspöydällä käytettävien valonlähteiden värintoiston tulee olla erinomainen. Mukavuuden kannalta, vähintään epäsuoran valaistuksen tulisi olla säädettävissä.

– epäsuora valaistus (esim. seinävalaisin, kipsilista)

– työpiste (esim. siirrettävä pöytävalaisin)

– meikkauspöytä (esim. valaistu peili, seinävalaisin)

– vaatekaapit (esim. suunnattava spottivalaisin)

Kodin valaisimet -
valaisinkuvastot

Alle on listattu valaisinkuvastoja, joista
löytyy koteihin hyvin soveltuvia
valaisimia.

Prandina

Studio Italia Design

Estiluz

Atelier Sedap

Fabbian

Ratkaisut tilojen mukaan